10 razloga da plafon okrečite crnom bojom

10-razloga-da-plafon-okreite-crnom-bojom-7

 

U zavisnosti od upotrebe, crna boja uopšte ne mora da zatvori prostor, naprotiv ona može biti idealno rešenje za enterijere…

Verovatno ste više puta čuli da je plafon najbolje prefarbati svetlijom nijansom od boje zidova, međutim pažljivim dodatkom crne možete postići spektakularan efekat. Predstavljamo vam deset razloga zbog kojih ovo možete uzeti u obzir.

1. Naglašavanje drugih elemenata u prostoriji
Ako u sobi imate još predmeta ove boje, crn plafon ih zapravo može sve povezati i stvoriti jedinstvenu celinu.

2. Kada na plafonu imate drvene grede
Bojenjem površine između greda, crna boja može dodatno skrenuti pažnju na njih i naglasiti ih kao spektakularan detalj u enterijeru.

3. Da vizuelno smanjite visinu plafona
Visoki plafon uvek zvuči fenomenalno, ali on ponekad može učiniti da prostorija deluje nametnuto i hladno. Crna boja može da pomogne, bez žrtvovanja prostora.

4. Da vizuelno povećate visinu plafona
Možda zvuči kontradiktorno, ali kada ne možete da sagledate krajeve prostorije ona deluje veće. Pogotovo ako malo crne boje nanesete i na ivice zidova.

5. Za postizanje dramatičnog efekta
Kada biste uklonili sav nameštaj i detalje u prostoriji ona bi delovala kao kutija, ali crn plafon dodaje drugačiju notu i stvara interesovanje, čak i kada nema ničeg drugog što bi ga stvorilo.

6. Ako vam je ostatak prostorije crno-beo
U ovom slučaju plafon crne boje se lepo slaže uz crn pod, a crno-beli detalji jednostavno dolaze do izražaja i skreću pažnju.

7. Kako biste sakrili nezavršene radove
Na primer, ako u nekoj od prostorija imate izložene cevi na plafonu, ovo je idealno rešenje za vas. Uopšte ne morate da se okrećete skupim rešenjima koja će vam i dodatno smanjiti prostor, jer na ovakav način uopšte neće biti toliko primetno da postoji bilo šta što ne bi trebalo. Možda nije trajno rešenje, ali je svakako jeftinije, a i ostavlja utisak.

8. Ako su vam i zidovi crne boje
Kada ste već odabrali crnu boju za zidove, slobodno možete i za plafon. Pažnja se može dodatno skrenuti ako ivice zidova ili početak plafona uradite belom ili bilo kojom svetlom nijansom koja dominira pored crne u prostoriji.

9. Da izdvojite deo u otvorenom enterijeru
Kod otvorenog enterijera, razdvajanje delova može biti teško. Crna boja može da pomogne, pa ne morate da se mučite sa raznim tepisima ili pregradama.

10. Kada želite da skrenete pažnju na pogled
Naravno, lep pogled privlači pažnju i sam po sebi, bez obzira koje boje je plafon, ali ako za njega odaberete crnu boju ona će jednostavno uvek navoditi oči ka prozorima.

10-razloga-da-plafon-okreite-crnom-bojom-1 10-razloga-da-plafon-okreite-crnom-bojom-2 10-razloga-da-plafon-okreite-crnom-bojom-3 10-razloga-da-plafon-okreite-crnom-bojom-4 10-razloga-da-plafon-okreite-crnom-bojom-5 10-razloga-da-plafon-okreite-crnom-bojom-6 10-razloga-da-plafon-okreite-crnom-bojom-7 10-razloga-da-plafon-okreite-crnom-bojom-8 10-razloga-da-plafon-okreite-crnom-bojom-9 10-razloga-da-plafon-okreite-crnom-bojom-glavna

E.G.http://www.mojenterijer.rs/

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *