Evo kako “NESTATI” sa Facebooka bez gašenja naloga…

54a40fe2-d20c-412b-9952-06015c338451-facebook-690x480

 

Ukoliko koristite Facebook, sigurno se i vama desilo da nekoga obrišete iz prijatelja jer vas njegovi postovi iritiraju.

Međutim, postoje i oni koji bi trajno obrisali profil na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu, ali ne mogu jer im je nalog povezan sa mnogim drugim servisima.

Ovaj problem možete riješiti uz pomoć nekoliko trikova, piše 24sata.rs.

Evo kako da nestanete sa Facebooka, ali da vam profil i dalje bude aktivan.

Prvo morate da obrišete sve prijatelje na ovoj društvenoj mreži. Kada ste to uradili, onda u podešavanjima privatnosti možete da odaberete “friends only”, a s obzirom da ih nemate, bit ćete virtuelno nevidljivi.

Privatna podešavanja

Ukoliko želite da sakrijete sve stare postove od javnosti, idite u Privacy Settings i kliknite na “limit past posts”.

Promijenite “who can send you friends requests?” u “friends of friends”.

U podešavanju “who can look you up using the email address you provided” i “who can look you up using the phone number you provided” stavite “friends”.

Isključite mogućnost da internet pretraživači mogu da pronađu vaš “timeline”.

Timeline i tagovanje

U opciji “Who can post on your timeline?” stavite “only me” (samo ja), naravno.

Promijenite “who can see posts you’ve been tagged in on your timeline” i “who can see what others put on your timeline?” u “samo ja”.

Nakon što ste uradili pomenute stvari, postali ste nevidljivi na Facebooku. Postoji nekoliko ključnih stvari zbog kojih je bolje uraditi ovo umjesto gašenja naloga.

Neki od njih su:

I dalje ćete moći da koristite Facebook.

Moći ćete da pronađete sve članke i priče, kao i statuse ukoliko to želite. Možete čak i da lajkujete sve što poželite.

 

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *