Pravila za izbor pločica u kupatilu

02 plocic suter (3)_620x0

SVAKO kupatilo je različito, ali ipak postoje opšta pravila koja će vam pomoći da odaberete oprave keramičke pločice.

Ako su u pitanju manja kupatila ili toaleti odlučite se za standardnu veličinu pločica u kombinaciji sa mozaikom.

U kupatilima se najčešće kombinuju ili dve vrste ili dve boje pločica. Zbog toga je vrlo zanimljivo rešenje da podne pločice stavite i na zid.

Ukoliko se odlučite za neutralne osnovne pločice, dobro je da se u kupatilu pojavi detalj kao što je mozaik ili dekor pločica koji će razbiti vizuelnu monotoniju. Ako pak imate nameštaj interesantne forme, ovi detalji možda i neće biti potrebni.

Keramika može biti sjajna, polusjajna ili mat. Treba voditi računa da se sjajne, to jest, polirane pločice izbegavaju za podove kupatila ili kuhinje zbog klizanja. Ukoliko želite tuš kabinu sa slivnikom u ravni poda, obavezno izaberite protivklizne pločice.

02 plocic suter (2)

Što se tiče konkretnog izbora, on naravno prvenstveno zavisi od vašeg ukusa ali postoje proverene kombinacije i trendovi o kojima lako možete da se informišete preko specijalizovnih veb sajtova. Takođe, možete da koristite pločice manjih dimenzija umesto mozaika.

Zbog efektnog izgleda i relativno povoljne cene, vrlo često se ove retro pločice malih dimenzija mogu videti u kafićima, restoranima ili pekarama. Dekorativne pločice treba postaviti na dominantno i vidno mesto u kupatilu i kombinovati sa pločicama većih dimenzija. Ove pločice daju retro izgled te ako ste ljubitelj ovog stila ovo je pravi izbor za vas.

02 plocic suter (1)

Trend u dizajnu keramike jeste i upotreba manjih pločica različitih šara čijim slaganjem se dobija interesantna struktura popularno nazvana pačvork. Tako se u neutralnim i pastelnim nijansama interpretiraju stare keramičke pločice ali u savemenom duhu.

 

http://www.novosti.rs/

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *