Sam napravio kuću za samo 180 eura (VIDEO)

Screenshot_1

Mistična kuća izgleda kao da u njoj žive Hobiti iz Gospodara prstenova.

Izgradnja kuće u selu Dedington u Engleskoj je poljoprivrednika Majkla Baka koštala samo 180 evra, a u izgradnji je koristio samo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, gasa ili vode, mjesečni troškovi su vrlo niski, piše B92. Bak je kuću izdao podstanaru koji mu stanarinu “plaća” svježim mlijekom i pavlakom.

Kuća je izgrađena za samo osam mjeseci, a Bak je prilikom izgradnje koristio mješavinu ilovače, šljunka i slame. Kuću od tridesetak kvadrata izgradio je sam, a čak ni za prozore nije trošio novac već je izrezao vetrobranska stakla starih kamiona. Mnogi misle kako je u kući hladno, ali spomenuta mješavina odlično izoluje, a valja spomenuti da je plafon dodatno izolovan ovčijom vunom kako bi dodatno zadržao toplinu.

“Htio sam da dokažem da kuće ne moraju da budu skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke”, rekao je Bak, koji je kuću planirao da izgradi ne potrošivši ni evro, ali ipak se preračunao i na kraju je morao kupiti još slame i dodatni alat.

izvor:b92.net

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *